مجموعه غارهای گومانتونگ در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب شهر سندکان در ایالت ساباح کشور مالزی واقعاند. برای دسترسی به آن مسافت ۱۱۰ کیلومتری را در امتداد جاده جنگل کیناباتانگان باید پیمود.
این غارها در صخرهای از جنس سنگ آهک قرار گرفتهاند که خود غار و جنگلهای اطراف آن توسط اداره حفاظت از جنگلهای ساباح محافظت میشود.
این غار بواسطه حضور جمعیت چند میلیونی پرستوها و خفاشها از اهمیت بالایی برخوردار است.
بلندترین ارتفاع تالار غار حدود ۸۰ متر اندازهگیری شده است و بر روی سقف و دیوارهای آن پرستوها و خفاشها زندگی میکنند.
مدفوعی که از خفاشها و پرستوها بر روی زمین میریزد توده بزرگی از مدفوع را ایجاد میکند که بوی بسیار بدی ایجاد میکند و زیستگاه مناسبی برای جمعیت چند میلیونی سوسریها، سوسکها و خرچنگهاست.
همچنین نوعی از حشرات از خانواده دهپایان در غار زندگی میکنند که گزنده و سمی هستند.
برای برخی ممکن است این غار، کثیف، بد بو و چندش آور باشد اما برای برخی دیگر مانند یک معدن طلا ارزشمند است.
علت آن به قرن ۱۳ میلادی باز میگردد زمانی که پادشاه چین مریض میشود و پزشکان دربار درمان او را خوردن سوپی طبخ شده با آشیانه پرستوهای داخل این غار عنوان میکنند.
پس از بهبودی پادشاه، آشیانههای پرستوهای این غار به عنوان غذای خانواده سلطنتی و خواص چین مورد استفاده قرار میگیرد و تجارت آشیانههای پرستوها آغاز میشود.
در حال حاضر هم قیمت یک کاسه این سوپ در چین حدود ۱۰۰ دلار است.
امروزه چینیها اعتقاد دارند که خوردن این سوپ باعث سلامتی، افزایش عمر و جوانی میشود در حالی که تحقیقات محققین هیچ خاصیت درمانیای برای آن نیافته است.
در داخل غار گومانتونگ دو گونه پرستو با نامهای Edible-Nest Swiftlet که با بزاقش آشیانه های سفید رنگ میسازد و Black-Nest Swiftlet که با ترکیب بزاقش با گیاهان و پر آشیانههای سیاه رنگ میسازد زندگی میکنند.
در حال حاضر آشیانههای سفید رنگ تا هر کیلو ۱۶۰۰۰ رینگت معادل ۴۰۰۰ هزار دلار و آشیانههای سیاهرنگ حدود کیلویی ۴۰۰۰ رینگت معادل ۱۰۰۰ دلار خریداری میشوند.
در سال ۳ مرتبه اجازه برداشت آشیانهها توسط دولت مالزی صادر میشود و هر بار حدود ۲۰۰.۰۰۰ آشیانه که تقریباً یک تن میشود از غار برداشت میگردد.
پرستوها فقط یکبار بعد از برداشت آشیانه اقدام به ساخت مجدد میکنند و پس بزرگ کردن جوجهها، چهار ماه بعد فصل زادآوری دیگری را آغاز میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید